5 tips voor vrouwen die jou kunnen helpen bij het afvallen

Afvallen is niet altijd makkelijk, helemaal als je te maken hebt met hormonale veranderingen, sociale druk, vervelende mannen in de gym en de onrealistische schoonheidsidealen waar je off en online mee geconfronteerd wordt.

Dit zijn 5 tips die onze leden helpen bij het behalen van hun doelen (en jou hopelijk ook)

1. Houd regelmaat: Hier bij Lady’s Gym Kralingen geven we onze leden het volgende advies: Minimaal 2x per week, 60 minuten per keer, een hartslag van 125 BPM (beats per minute) Kun je meer? Helemaal top! Maar probeer elke week (wat er ook gebeurd!) je hieraan te houden.

Groepslessen zoals o.a. Bodypump, Xcore en Zumba zijn hier geschikt voor. Benieuwd naar ons aanbod? Check https://www.ladysgymkralingen.nl/lesrooster/

2. Verminder Koolhydraten en suikers op dagen dat je mindert actief bent. Koolhydraten en (natuurlijke) suikers zijn nodig om je lichaam van ‘’brandstof’’ te voorzien. Het wordt echter een probleem als je niks met deze ‘’brandstof’’ doet. Je gaat het namelijk opslaan als vet, iets wat niet bepaald helpt bij het afvallen.

3. Deze tip is een hele belangrijke en iets waar Lady’s Gym Kralingen bekent om staat. Omring je met positiviteit en zorg dat je in een fijne omgeving kunt sporten. Een belangrijke factor zijn hier jou vrienden, familie en zeker je partner. Ook de gym of sportclub speelt hier een belangrijke rol in. Het is heel belangrijk dat jij je veilig voelt en bij een trainer of coach terecht kunt voor steun, tips en motivatie. Dit is de reden waarom steeds meer vrouwen voor een ladies-only gym kiezen.

4. Neem voldoende eiwitten tot je. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen na een zware workout. Gebruik de vuistregel 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Een vrouw van 70kg zou dus moeten streven naar 56 gram eiwitten per dag. Dit zou meer kunnen zijn als je veel sport. Vraag gerust onze trainsters wat passend is voor jou situatie.

5. Meten is weten. Inderdaad heel cliché, maar het motiveert echt enorm om tijdens een weegmoment te zien dat jou harde werk z’n resultaat oplevert! Als lid van Lady’s Gym Kralingen heb je de mogelijkheid om zeer precieze en accurate bodyscans te doen. Vraag vooral onze trainsters om hulp voor tips!

We hopen dat deze 5 afval tips je hebben geholpen. Onthoud dat afvallen niet alleen gaat om gewichtsverlies of het behalen van een bepaald vet percentage.
Het gaat voornamelijk om het bevorderen van een gezonde levensstijl, zowel fysiek als mentaal. Ben je opzoek naar een positieve, veilige plek en woon/werk je in Rotterdam of omstreken? Een gratis proefles is zo geboekt via https://www.ladysgymkralingen.nl/